Toerisme en recreatie

De haven, het bos, het strand en het land. In Zeewolde liggen nog kansen voor het grijpen., zeker als het gaat om toerisme en recreatie. Onze gemeente heeft goud in handen om een superaantrekkelijke plaats voor vakantie en (dag)recreatie te zijn. Dit levert allerlei positieve effecten op, want meer toerisme betekent ook veel gezelligheid in het centrum, impulsen voor de winkels en horeca. Een woonplaats komt pas echt tot leven als het centrum bruist. Met een veilig en aantrekkelijk centrum trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettige gemeente, die klaar is voor de toekomst. 


We beschikken over prachtig uitzicht over het Wolderwijd. Dat kunnen we benutten door langs het strand het aanbod van recreatie en toerisme activiteiten te vergroten. 

Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor Zeewolde. Wij vinden dat ondernemers en initiatiefnemers de ruimte moeten krijgen voor het uitvoeren van ideeën die onze economie stimuleren.

Er moet meer ruimte komen voor verschillende evenementen zodat jong en oud zich in het dorp kunnen vermaken. Feesten en evenementen zijn leuker als iedereen kan meedoen. Daarvoor hoef je het dorp niet uit. Dit heeft als bijkomend voordeel dat feesten in het centrum meer gelegenheid biedt voor sociale controle en dat de jeugd daarvoor niet in het donker van en naar het buitengebied hoeft te fietsen. Het kerkplein, de haven, het strand en het evenemententerrein zijn daarvoor uitermate geschikt.

De strikte scheiding tussen horeca en detailhandel is niet meer van deze tijd. Wij willen dat horecabedrijven hun producten kunnen verkopen aan hun gasten en dat ook winkeliers hun klanten als gast kunnen ontvangen.

Om het centrum sfeer te geven streven we ernaar dat het kerkplein een horecaplein wordt, waardoor de verbinding tussen aanloophaven en het Kerkplein versterkt wordt. 

Wij vinden dat Zeewolde vindbaar moet zijn. Dat betekent dat Zeewolde terugkomt op de borden aan de snelwegen A27 en A6 en de N-wegen.