Agrarische sector

We hebben veel waardering voor onze boeren in de veeteelt, landbouw en tuinbouw. Dankzij innovatieve en efficiënte aanpak hoeven wij ons geen zorgen te maken om onze voedselvoorziening. Zeker ook in de Coronaperiode hebben de inwoners van Zeewolde de agrariërs in ons buitengebied veelvuldig weten te vinden en te waarderen. Als boeren blijven ondernemen en innoveren, leveren ze een waardevolle bijdrage aan onze economie, met blijvende zorg voor natuur en milieu. We willen dat de lokale regels in Zeewolde niet strenger zijn dan de landelijke regels.


We willen dat de agrarische sector zich kan blijven ontwikkelen en niet onnodig gehinderd wordt. Boeren krijgen de ruimte voor nevenactiviteiten op het gebied van recreatie, toerisme, natuurbeheer of andere bedrijvigheid.

De verwachte voortgaande schaalvergroting vraagt grotere erven. Vrijkomende erven mogen ook beschikbaar komen als plattelandswoning of voor kleinschalige bedrijfsactiviteiten.

We bieden onze inwoners en gasten van buiten de mogelijkheid om te genieten van onze lokale geproduceerde producten door het mogelijk maken organiseren van streekmarkten.

Onze natuur draagt bij aan ons welzijn. Daarom blijven we ons inspannen voor behoud van de natuur, realistisch natuurbeleid en de versterking van biodiversiteit in Nederland. Dat is ook van belang voor onze economie. We stimuleren agrariërs om ook zelf aan landschapsbeheer te doen. Wij geven landbouwgebied niet onnodig op voor “natuurontwikkeling”.