Cultuur

Kunst, erfgoed en cultuur zijn van grote waarde voor Zeewolde. Als jongste gemeente van Nederland is dat als basis heel belangrijk voor onze samenleving. Cultuur in Zeewolde is van iedereen. Voor ons zijn daarin erfgoedbehoud, cultuuronderwijs en het ontwikkelen van tradities het belangrijkste.


Wij vinden het belangrijk dat mensen die niet uit Zeewolde komen, kennis kunnen maken met de geschiedenis en cultuur van Zeewolde. Wij vinden het belangrijk om onze (jonge) tradities te koesteren. Daarbij horen onze evenementen zoals de Sinterklaas-intocht, Pinkendag, De Nacht van Zeewolde, Nieuwjaarsduik en Kerstbomenverbranding.

Cultuur is van ons allemaal! Van alle inwoners. Culturele organisaties laten bij een subsidieaanvraag eerst zien hoe ze hun eigen inkomsten binnenhalen. 

Cultuur en eigenheid biedt een woonplaats wervende waarde voor vestigen en toerisme. We hechten daarom bijvoorbeeld aan De Verbeelding en het omliggende landschapspark met de Muur van Serra en andere bijzondere elementen. Waarbij de mogelijkheid van het faciliteren van (cultuur)activiteiten uitgebreid mag worden en de toegankelijkheid voor alle inwoners ruimer is. De Verbeelding is van ons allemaal. 

De bibliotheek is een belangrijk ontmoetingspunt voor informatie, educatie en cultuur met jaarlijks 130.000 bezoeken. De VVD hecht daarom aan een goed en efficiënt functionerende bibliotheek in het centrum. 

Bij kleinschalige evenementen passen laagdrempelige veiligheidseisen.